Monday 25 March 2013

HOME AMB BIGOTI I DONA AMB SABATES DE TALÓ (ALT)

Només una representació estètica de l'oposició entre masculinitat i feminitat? Es pot anar més enllà cavalcant per reflexions que prenen elements de teories filosòfiques, artístiques, místiques i fins i tot religioses. La clau rau en el fet de ser concebuts com a contraris i en el concepte de complementarietat.

Accentuació d'idees associades a una imatge

La idea subjectiva que es pot tenir d'un bigoti o unes sabates de taló pot variar molt entre individus i va sovint més enllà d'allò que culturalment hi ha associat (fet que a més varia de cultura a cultura). Com a part d'una identitat però també per gaudir d'una sensació associada (no deslligada de feminitat-masculinitat) es tria optar per bigoti/sabata de taló, segons el cas (dins de la concordança femení-sabata de taló i masculí-bigoti...ja que a la inversa les reflexions anirien encaminades cap a una altra banda, és clar).

Expressió d'essències i complementarietat

I ara resta només sumar els dos éssers en condició de dues entitats que es complementaran en tant que expressions de dues dimensions oposades (masculí/femení). Allò que es complementa esdevé, en la seva combinació, una unitat.

I esdevenint unitat ens sublimem

Primer perdem les nostres identitats, perdem feminitat i masculinitat i esdevenim part d'una dimensió diferent, pròpia. Tot i que no ho pugui semblar, el camí cap a aquesta dissolució des de l'accentuació d'una imatge-identitat no és necessàriament llarg.

No comments: