Sunday, 4 November 2012

havent trobat MARMITE!

En un capítol de Bizarre Foods que vaig veure per casualitat, es presentava la cuina australiana. Realment interessant per com de desconeguda ens és a la majoria d'individus d'aquestes contrades. Em va cridar l'atenció el VEGEMITE (extracte de llevat) i vaig pensar que podria agradar-me....a més de trobar-ho interessant pel contingut en vitamines B i la manca d'additius innecessaris i demés porqueries que ens fiquen a la majoria d'aliments. Doncs vaig trobar la versió britànica, MARMITE(vaig fer prèviament les indagacions pertinents  sobre el producte i demés)en un supermercat asiàtic (on no només tenen productes asiàtics).

Els llaminers se n'haurien d'abstenir, diria....El gust, poc comparable a res, em va recordar a la pasta per preparar miso, també de gust molt intens, a les antípodes de la dolçor. Fins i tot i ha semblances en el color (marmite-hatcho miso...el mugi miso, shiro miso i d'altres són una altra història en termes cromàtics). Pels vegetarians i vegans pot resultar un aliment benvingut pels nivells de B12 (cianocobalamina), per cert. De moment, amb pa m'ha triomfat...però el MARMITE és susceptible de ser emprat en varietat de receptes...de manera anàloga a com faig amb la pasta per miso (per exemple, afegida a les verdures cuites).

Idees que em venen al cap de bons maridatges amb el "prota" d'aquesta entrada: MARMITE+xampinyons, MARMITE+bolets shiitakeMARMITE+verdures en general (especialment les de gust més suau com ara mongetes tendres),MARMITE+tofu,MARMITE+tempeh....i suposo que, pels no vegetarians, hi hauria una bona opció en la combinació MARMITE+peix (ho dic intuïtivament perquè ja va un bon grapat d'anys que sóc vegetariana).

No comments: